Hoe ga ik nu te werk bij het testen van een matras?

Nieuws

U heeft uw huiswerk gedaan. Uit de keuzewijzer zijn een aantal resultaten gekomen die u wil gaan testen. U gaat naar de winkel, die is aangesloten bij Matrassenwijzer, en dan:

  1. Plan tenminste 1 uur in om te testen in de winkel.
  2. Test  de matras bij voorkeur op het einde van de dag, wanneer u al ietwat vermoeid bent. Dat benadert namelijk het beste de staat van uw lichaam wanneer u ‘s avonds naar bed wilt gaan.
  3. Kleed u “losjes”. Vergeet niet om hierbij comfortabele sokken te dragen.
  4. Breng gerust uw eigen kussen mee. U wilt het liefst uw eigen slaapervaring benaderen. Dus gebruikt u bij uw slaap een oogmasker of oordopjes, neem ze dan mee naar de showroom.

Vergeet uw partner niet. U zult tenslotte gezamenlijk moeten beslissen!

Wanneer u in de winkel aankomt, vraag dan gerust de verkoper waar de betreffende matras ligt. En dan komt het: vraag de adviseur om u alleen te laten. U wilt toch in alle rust het ligcomfort kunnen ervaren. Dit lukt niet wanneer er een adviseur over u heen gebogen staat!

Doe uw schoenen uit en ga liggen in uw favoriete slaaphouding. Doe uw ogen dicht en relax. Blijf zo tenminste 7 -10 minuten liggen. Waarom zo lang? Wanneer u van een staande houding naar een liggende houding overgaat, heeft uw lichaam tijd nodig om zich te “herkalibreren”, zeg maar te herpakken. Tevens zal uw hartslag  moeten gaan dalen, tot op het niveau zoals u normaliter in bed ligt en gaat slapen.

Zet desnoods een timer en draai na een 7 tot 8-tal minuten naar uw volgende favoriete houding. U bent in totaal dus ruim 15 minuten per matras bezig. Herhaal dit proces bij iedere matras uit uw top 3, 4 of 5.

Geef telkens aan het einde van de proefsessie, iedere matras een beoordeling tussen 1 en 10. Wanneer u met uw partner de test aan het doen bent, dan geldt de beoordeling voor ieder afzonderlijk. Zo komt u aan het einde van de totale proefsessie objectief tot een gedenen en verantwoord besluit.

Veel succes met de zoektocht. Besef dat u op geen enkel ander meubelstuk zoveel tijd doorbrengt als op uw matras. De investering is daarom gerechtvaardigd, uiteraard zoveel als uw budget dit toelaat.

Klik hier om de keuzewijzer alsnog te starten:

Slaapwijzer

 

 

 

 

Altijd het juiste A-merk bed voor jou