Hoe kiest u een goed matras?

Het beste matras kiezen lijkt erg lastig. Maar als u weet waar u op moet letten dan wordt het een stuk eenvoudiger. Laat u niet zomaar verleiden door kreten als “De Beste Koop” of “Als beste uit de Test”. Er is bijna niets zo persoonlijk als het kopen van een matras.

De beste matras bestaat dus eigenlijk niet. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren en persoonlijke situatie. Het ligcomfort, de temperatuurregeling en de materialen zijn geheel afhankelijk van uw individuele slaapgedrag. Onze keuzewijzer helpt u hierin op weg en we leggen graag uit waarom we bepaalde vragen stellen in de keuzewijzer.

Naast de onderdelen die bepalen welk matras goed aansluit op uw persoonlijke slaapsituatie spelen natuurlijk ook andere factoren een rol zoals de prijs, wasbaarheid, garantie, certificaten en de mogelijkheid om te proefslapen.

Prijs

Hoe kiest u een goed matras?U wilt natuurlijk een goed matras voor een redelijke prijs en u wilt niet het gevoel hebben dat u teveel betaalt. Onthoud echter ook dat op het gebied van matrassen goedkoop vaak duurkoop kan zijn. We brengen gemiddeld een derde van ons leven in bed door dus een goed matras is geen overbodige luxe en kan flink wat klachten voorkomen. Laat u goed informeren zodat u bewust de juiste keuze maakt. Maar laat u nimmer alleen door de prijs leiden: een matras is een investering voor vele jaren comfort.

Wasbaarheid

Wanneer er sprake is van allergieën dan is wasbaarheid van de tijk onmisbaar. Maar los van allergieën is een losse tijk natuurlijk ook een stuk hygiënischer omdat u deze regelmatig kunt reinigen. Zonder losse tijk moet het matras eens in de zoveel tijd professioneel gereinigd worden.

Garantie

Elk matras wordt natuurlijk geleverd met een (wettelijke) garantie vanuit de fabrikant. Hopelijk is het nooit nodig maar mocht er onverhoopt iets mis gaan dan moet de matras natuurlijk wel gerepareerd of vervangen worden. Sommige matrassen hebben tot wel 15 of 20 jaar garantie. Laat u echter goed informeren over de voorwaarden van deze garantie want vaak is er sprake van een aflopende garantie. Dit betekent dat de vergoeding sterk terug loopt. Wat voor u het meest gunstig is, ligt echt aan het matras en de garantievoorwaarden. Die zijn voor elk merk en/of matras anders.

Omruilgarantie

Steeds meer fabrikanten hanteren een omruilgarantie. Hierbij geeft men u het recht om de matras binnen een bepaalde periode om te ruilen. Hier zijn natuurlijk altijd voorwaarden aan verbonden. Deze verschillen per fabrikant / merk dus laat u goed informeren over de mogelijkheden.

Vorige artikel Volgende artikel

Altijd het juiste A-merk bed voor jou