Wat is een binnenveringsmatras?

Een binnenveringsmatras bestaat al heel lang, maar wat is dit nu precies? Een binnenveringsmatras is gevuld met stalen veren. De veren zijn met staaldraad aan elkaar verbonden, waardoor ze met elkaar mee bewegen. Een binnenveringsmatras wordt ook wel een bonellvering matras genoemd.

Twijfel je of een binnenveringsmatras iets voor jou is? In deze blog vertellen we meer over de belangrijkste eigenschappen en voor- en nadelen van dit type matras.

Daarnaast nodigen we je graag uit om de matrassenkeuzewijzer in te vullen. Aan de hand van een aantal simpele vragen ontvang je een persoonlijk advies over welk matras het beste bij jou past! Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

De voor- en nadelen van een binnenveringsmatras

Binnenvering in matrasHieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van een binnenveringsmatras op een rij:

Voordelen

  • Goede ventilatie: een binnenveringsmatras bestaat van de binnenkant voor een groot deel uit lucht. Hierdoor biedt een binnenveringsmatras goede ventilatie. Dit is prettig als je het snel warm hebt in bed, of snel zweet.
  • Voordelig in aanschaf: een binnenveringsmatras is goedkoper dan de meeste andere matrassen. Fijn als je niet te veel wil besteden aan een matras.
  • Lange levensduur: een binnenveringsmatras gaat lang mee. Dit komt door de stalen veren die in het matras zijn verwerkt. Deze voorkomen dat het matras inzakt.

Nadelen

  • Niet geschikt voor verstelbare bedbodems: een binnenveringsmatras is niet geschikt voor verstelbare bedbodems. Dit komt doordat alle stalen veren aan elkaar zijn verbonden.
  • Geen comfortzones: alle stalen veren in het matras zijn aan elkaar verbonden. Hierdoor heeft het matras geen comfortzones. Dit is een nadeel als je veel ondersteuning nodig hebt of last hebt van rug- of nekklachten.
  • Voelt koud aan: doordat een binnenveringsmatras zo goed ventileert, voelt het matras koud aan. Voor mensen die het snel koud hebben in bed is dit minder fijn.

Wat is het verschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras. Of ze twijfelen tussen een binnenvering of pocketvering matras. De matrassen lijken op elkaar, maar ze hebben wel degelijk een andere opbouw.

Het belangrijkste verschil tussen een pocketvering matras en een binnenveringsmatras is dat de veren in een pocketvering matras zijn verpakt in kleine pockets. Daarentegen zijn de veren in een binnenveringsmatras met een spiraal met elkaar verbonden. Het voordeel van de losse pockets in een pocketvering matras is dat ze los van elkaar bewegen. Dit zorgt voor meer comfort. Over het algemeen is een pocketvering matras wel iets duurder dan een binnenveringsmatras, omdat een pocketvering matras ook veel meer ondersteuning biedt.

Wil je meer weten over het pocketvering matras? Op de pagina ‘Wat is een pocketvering matras?’ gaan we uitgebreid in op de eigenschappen en voor- en nadelen van dit type matras.

Meer informatie over matrassen?

Wil je meer lezen over de verschillende matrassen die er zijn? Op Matrassenwijzer vind je een overzicht van alle soorten matrassen.

Vind je het lastig om een matras te kiezen dat bij je past? Lees ons matrassen advies, of vul de matrassenkeuzewijzer in. Na het invullen van de matrassenkeuzewijzer ontvang je een persoonlijk advies.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 0493 – 820 230 of info@sonnemans.nl. We adviseren je graag!

Vorige artikel Volgende artikel

Altijd het juiste A-merk bed voor jou