Wat is een pocketvering matras?

Het pocketvering matras is een van de meest bekende soorten matrassen. Maar wat is een pocketveer matras nu precies? Wat zijn de voordelen en voor wie is een pocketvering matras geschikt? In deze blog vertellen we je er meer over, zodat je zelf kunt bepalen of een pocketvering matras wel of niet bij je past.

Wat is pocketvering?

Een pocketvering matras bestaat van de binnenkant uit verschillende losse spiraalvormige veren in zakjes. Deze worden ook wel pockets genoemd. Al deze pockets bewegen los van elkaar. Hoe meer pockets je in je matras hebt, hoe beter de ondersteuning is. Elke individuele pocket kan zich namelijk aanpassen aan de druk die je er met je lichaam op uitoefent.

Pullman silverline royal matras

Wat bepaalt de kwaliteit?

Pocketvering matrassen zijn er in veel verschillende varianten wat betreft de aantal veren per m². Dit kan verschillen van 300 tot wel 1000 of meer pocketveren per m². De kwaliteit van een pocketveringsmatras hangt niet alleen af van het aantal veren per m². De hoeveelheid veren zorgen weliswaar voor een goede ondersteuning vanuit het matras. Maar het gaat niet alleen om de kwaliteit en hoeveelheden van de veer.  

Zeker zo belangrijk: hoe is de afdeklaag van het matras. Is het een goedkope polyether, een duurzame koudschuim, een luxe (natuur) latex of wellicht een prima drukverdeler zoals gelfoam of traagschuim.

Zones in een pocketveer matras

Pocketvering matrassen zijn uitgerust met verschillende zones. Zo zijn er matrassen met 3, 5, 7 of zelfs al 9 zones. De fabrikant brengt deze zones aan door te spelen met de verschillende diktes van staaldraad. Zo wordt het matras op heup- en schouderhoogte bijvoorbeeld wat zachter, en juist steviger op andere plekken. Hierdoor ondersteunt het matras je lichaam zo optimaal mogelijk en is het makkelijker om een fijne slaaphouding aan te nemen.

Wat voor type pocket?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten pocketveren. Je hebt hier natuurlijk de normale pocketveer, die individueel verpakt zijn en los van elkaar bewegen. Een ander type pocketveer is de ‘inside pocketveer’ wat eigenlijk een kleine veer in de pocketveer is. Hierbij is de buitenste veer wat zachter en de binnenste veer wat harder. Dit zorgt ervoor dat de veer zich erg goed kan aanpassen naar het gewicht wat er opkomt, wat het matras voor bijna iedereen geschikt maakt.

Er is ook zelfs een ‘triple inside pocket’ waarbij er nog twee kleine veren in de pocketveer zitten. Daarnaast is er ook een micro pocketveer; een kleine pocketveer die nog nauwkeuriger kan ondersteunen met 1.000 veren of meer in één matras.

Waarom een pocketvering matras?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een pocketvering matras kiezen. Allereerst biedt een pocketvering veel comfort en ondersteuning. Daarnaast is het ventilerend vermogen van dit type matras is erg goed. Vooral voor mensen die het snel warm hebben is dit een belangrijke reden. Het matras houdt je koel gedurende de hele nacht.

Is een pocketvering matras goed of slecht?
Of een pocketvering matras goed of slecht voor je is kunnen wij lastig voor jou bepalen. Dit is voor iedereen anders. Een pocketvering matras is voor de grote hoeveelheid mensen als kern goed. Alleen de afdeklaag op het matras heeft voor veel mensen een verschillende voorkeur. Om je te helpen hebben we een aantal voordelen voor je op rij gezet.

Pullman Silverline Luxury matras op boxspring

De voordelen van een pocketvering matras

  • Ventileert goed: doordat een pocketvering van de binnenkant voor een groot deel uit lucht bestaat, ventileert het matras goed. Het matras voelt koel aan en is daarom heel geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel zweten.
  • Goede drukverdeling: door de verschillende zones geeft een pocketvering matras veel comfort en steun. De zones zorgen voor een goede drukverdeling en een goede slaaphouding.
  • Gaat lang mee: een pocketvering matras van goede kwaliteit gaat gemiddeld zo’n 12 jaar mee.

Vind jouw droom matras!

Het ideale matras is voor iedereen anders. Vind je het lastig om te bepalen welk type matras voor jou de beste keus is? Vul dan de matrassenkeuzewijzer in en ontdek welk matras het beste bij jou past. Heb je vragen of wil je advies bij de keuze van je matras? Neem gerust contact met ons op via 0493 – 820 230 of info@sonnemans.nl.

Meer over matrassen

Wil je meer lezen over matrassen? Matrassenwijzer schrijft regelmatig artikelen die helpen bij het uitkiezen van het juiste matras. Misschien zijn de onderstaande artikelen interessant voor je:

  • Wat is beter pocketvering of koudschuim matras?
  • Welke bedbodem is het beste voor een pocketvering matras?
  • Hoe lang gaat een pocketvering matras mee?
Vorige artikel Volgende artikel

Altijd het juiste A-merk bed voor jou