Slaapwijzer afsluiten

Slaapwijzer Matrassen

Binnen een paar stappen naar het beste matras

Wij willen u graag 13 simpele vragen stellen zodat wij u persoonlijk advies kunnen geven over het matras dat het beste bij u past.

Slaapwijzer introductie illustratie

Er is momenteel 1 winkel bij ons aangesloten. Deze winkel heeft een assortiment van 81 verschillende matrassen.

1/13

Algemeen

Mannen en vrouwen verschillen qua lichaamsbouw. Dit is van invloed op de best passende hardheid van en ondersteuning door de matras.

Vraag overslaan

2/13

Lichamelijk

Een passende matras. Dan pas ligt u goed in bed. Een passend matras betekent een juiste drukverdeling. Drukverlagend bij de heup en schouder, betere drukverdeling doordat ook de lendenen mee dragen. Hierdoor draait u minder, slaapt u dieper en herstelt u beter en sneller in de nacht.

3/13

Algemeen

Uw gewicht is belangrijk om de juiste hardheid van de matras te bepalen. Zwaardere mensen liggen bijvoorbeeld lekkerder op een steviger matras.

Meerdere opties mogelijk

4/13

Algemeen

Afhankelijk van uw slaaphouding is het soms aan te raden om de hardheid (voor buikslapers) of het aantal zones (voor zijslapers) van de matras hier op af te stemmen.

5/13

Functioneel

Selecteer de gewenste afmetingen van de matras. Dan vergelijken we alleen matrassen welke ook in die afmetingen verkrijgbaar zijn. De lengte van de matras moet minimaal 10 tot 20 cm langer zijn dan uw eigen lichaamslengte.

6/13

Functioneel

Als u geen voorkeur heeft, adviseren wij u op basis van uw persoonlijke antwoorden.

7/13

Functioneel

Niet alle matrassen zijn geschikt voor een verstelbare bodem. Een verstelbare bodem is fijn als u moeilijk uit bed komt of wanneer u veel leest, tv-kijkt of uw tablet gebruikt in bed.

8/13

Lichamelijk

Voor vermindering van bepaalde lichamelijke klachten is een matras nodig dat zorgt voor de juiste stabiliteit en drukverlaging.

Meerdere opties mogelijk

9/13

Lichamelijk

Als u allergisch bent voor stof of huisstofmijt, is het beter om matrassen met natuurlijke materialen te vermijden.

Als u allergisch bent voor huisstoffmijt, dan is het aan te raden een matras te kiezen met een matrashoes die op 60 graden gewassen kan worden.

10/13

Lichamelijk

Vochtregulerend vermogen en materiaal zijn belangrijk als u veel transpireert in bed of het snel te warm heeft in bed.

11/13

Budget

Er zijn matrassen in alle prijsklassen. Kwaliteit en eigenschappen bepalen de hoogte van de prijs. Voor elk budget zoeken wij de best passende matrassen uit.

12/13

Regio

Op basis van de regio waar u woont tonen we alleen winkels in die regio. Zo vindt u altijd een winkel in de buurt om de matrassen te zien en te proberen. Onze aangesloten winkels helpen u graag verder!

13/13

Advies opslaan

Tip: vul uw e-maildres in stuur het advies naar uzelf, dan heeft u de beste matrassen voor uw situatie gelijk opgeslagen op een plek waar u er altijd eenvoudig bij kunt.

Sonnemans staat voor kwaliteit en onafhankelijk en persoonlijk advies. Wij zullen uw e-mailadres nooit ongevraagd delen met derde partijen.

Vorige vraag

We stellen nu uw persoonlijke advies samen

Een momentje geduld...

Uw persoonlijke advies

Op basis van uw antwoorden hebben wij een selectie van aanbevolen matrassen kunnen maken die aansluiten op uw wensen. Hieronder kunt u zien hoe wij tot deze selectie zijn gekomen.

Toon aanbevolen matrassen Mail dit advies R

Geen resultaten

Op basis van uw antwoorden hebben wij helaas geen selectie van aanbevolen matrassen kunnen maken die aansluiten op uw wensen. We adviseren u om contact op te nemen met het testcenter.

Ga naar het testcenter Start de slaapwijzer overnieuw

Geadviseerde eigenschappen voor uw matras

Wilt u er later nog op terugkomen?

Ontvang uw persoonlijk advies direct in uw mailbox!

Mail dit advies

Uw persoonlijke top 5 matrassen

Mail dit advies