Tréca de Paris

Franse expertise op het gebied van nachtrust; Tréca is meer dan een matras of een bed. Het merk biedt een levensstijl en kent de kunst van het slapen. Kennis over slapen, geïnspireerd op de grote parijze paleizen, met designers uit de gehele wereld met de beste vakmensen. Het is meer dan een moment van rust, maar dan een pauze tussen twee drukke dagen: Slapen betekent voor Tréca een heel universum rondom een “heerlijke nachtrust. en nachtrust die uitnodigt tot ontsnapping, een reis…..

De geschiedenis van Tréca begon in Reichshoffen in 1935, onder de naam “TREfilerie-CAblerie”(draadtrekkerij en kabels), in het bezit van de familie Moritz. De oprichter, Rene Moritz kwam op het idee om deze zeer sterke veren voor het eerst in matrassen te gebruiken, die hij met een dikke laag wol bedekte. En bracht zo een revolutie teweegin de beddingsector.

In 1982 creëerde Treca de AirSpring-pocketveren, een gepatenteerde vering die de ideale morfologische ondersteuning biedt met een progressief en puntsgewijs comfort. Deze vering is nu nog altijd te vinden in de meeste Treca matrassen, waaronder de iconische Impérial Spring matrassen, bij ons in de collectie.  Maar wat maakt Tréca de Paris nu, behalve de unieke springveren, zo onderscheidend, luxe en waardevol:

De gebruikte materialen:

-Merinowol uit Arles; Een fijne en krullende vacht, soepel en licht, zacht en warm. Het is hiermee de fijnste wol van Europa en de meest donzige wol ter wereld

-Royal Alpaca; De eerste scheerwol van de Alpaca wordt alom beschouwd als het goud van de Inca’s. De vezels van deze scheerwol wordt gesorteerd en de fijnste vezels worden gefilterd door middel van 4 processen. De vezel van de Alpaca is zeer isolerend en houdt geen vocht vast.

-Baby Camel; De eerste scheerwol van een kamelenjong. De wol van de Baby Camel (vanuit de hoogste plateau’s van Mongolië) is niet alleen sterk en warm, maar ook ongelofelijk zacht en fijn. De vocht werkt als een natuurlijke airconditioning en reguleert de vochtigheidsgraad en is bovendien hypoallergeen

-Baby Lama: Deze wol is extreem licht en zacht. De wolproductie van de Baby Lama is minder dan 1kg per jaar. Deze zeer veerkrachtige wol is in staat om warmte op te slaan en te verdelen wanneer het koud is.

Tréca matrassen worden vervaardigd uit 100% Franse linnen teek voor een fris en comfortabel gevoel. We hebben een 3-tal verschillende matrassen in onze showroom liggen. De Imperial Air spring Prestige, met een grote hoeveelheid natuurlijke afdeklagen, zodat u zowel in de zomer als in de winter comfortabel ligt. De Imperial Symbiose Prestige met daarin afwisselende rijen grote en kleine pocketveren. De grote veren zorgen voor een aangenaam comfort terwijl de kleine veren steun geven voor een goede ergonomie en de 3e matras in onze collectie is de Imperial Corpus Prestige. Afgedekt met de meest luxe rubbersoort, Talalay en een ongeëvenaard zacht comfort.  Daarnaast hebben we nog een 2-tal luxe matrastoppers in collectie. Deze verhogen het comfort van iedere matras, zoals u dat wilt. Er zijn natuurlijke materialen gebruikt om de temperatuur te regelen.

Klik hier om de gehele Tréca brochure te bekijken.

Tréca de Paris, luxe Slaapcomfort zoals in de Franse Paleizen

De kunst van de slaapkamer: een Tréca-signatuur die u in alle bedden terugvindt

Plan een afspraak

Open chat
Hulp nodig?
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?