Sinds 1926 solide familiebedrijf Gevestigd in een unieke monumentale fabriek Alle grote merken onder een dak

OVER ONS


Sonnemans De Slaapfabriek in Someren


Al in 1926 is de basis gelegd voor de Slaapfabriek. In het monumentale pand waar vroeger de Coöperatieve Stoomzuivelfabriek “De Zomerbloem” in gevestigd was, is in de loop der jaren menig “handel” gepleegd.

Opa Jan Sonnemans vestigde zich in 1926 naast de “Boterfabriek”, zoals de fabriek in de volksmond genoemd werd, als hoefsmid. Er was veel beweging bij de melkfabriek en daar was het in die tijd een komen en gaan van paard en kar, waardoor het bedrijf van Sonnemans al snel werd uitgebreid met diverse potten en pannen. In de loop der jaren ontstond zo Sonnemans Warenhuis. Een bedrijf wat door de komst van de 2e generatie werd uitgebouwd tot een grote onderneming in handel en ambacht. Zo werden er tractoren en auto’s verkocht. Er zat een installatiebedrijf in verwarming, melkmachines en kachels, er werden fietsen en bromfietsen verkocht en de kleinschalige artikelen werden in het warenhuis verkocht. Huishoudelijke apparaten en electro, potten en pannen, speelgoed, sportartikelen, cadeau- en decoratie-artikelen en later meubelen, tuinmeubelen en bedden.

De beddenafdeling werd vanaf 1997 onder de naam Slaaptotaal verplaatst naar Heeze. Een grote klantenkring in de regio werd vanuit hier opgebouwd. Later werd in Someren een bescheiden beddenafdeling binnen het warenhuis een feit.

In 2012 werden beide slapenafdelingen bij elkaar gebracht in het oude fabriek van Sonnemans, onder de toepasselijke naam: Sonnemans, de Slaapfabriek. Vanaf dat moment is er gebouwd aan een solide beddenspeciaalzaak, waar u voor “gewoon een goed bed” terecht kunt. U hoeft zich niet af te vragen of de kwaliteit voldoet. Dat hebben wij  al voor u gedaan. Hoogwaardige merken zoals Pullman, Eastborn, Velda uit België, Norma, Caresse, NxtDay, de Koninklijke Auping, Serta uit Amerika en sinds kort Kreamat, zorgen ervoor dat u zich daar niet druk over hoeft te maken. Stuk voor stuk solide bedrijven, met op alle prijsniveau’s een brede keuze in zowel ligcomfort, stoffering en mogelijkheden. In deze brede keuzes willen we u graag begeleiden. U bepaalt zelf waar u onze hulp inschakelt. We staan voor u klaar. We zouden het bijna vergeten, maar onze collectie bedtextiel is zeer groot. Gerenommeerde merken, zoals Walra, Beddinghouse, Kardol&Verstraten, Riviera Maison, VT wonen, Country en Style en het prachtige merk House In Style bieden voor ieders interieur een passend design.

slaapfabriek

Merkonafhankelijk vergelijken


Wanneer je zoveel merken onder 1 dak hebt, is het wel erg makkelijk vergelijken. Hoogwaardige merken, waarbij de collecties perfect op elkaar zijn afgestemd zorgen ervoor dat de keuze snel gemaakt kan worden. Dit betekent niet dat een bezoek snel wordt “afgeraffeld”. Onze adviseurs nemen, wanneer u dat wenst, alle tijd om u uitgebreid te voorzien van informatie. Waarom het ene wel bij u past en het andere juist niet, daar kunnen we u goed in bijstaan. En, mocht de keuze alsnog niet goed zijn, dan lossen we het gewoon op. Met zoveel verschillende merken, zoveel onderscheid, is er altijd een matras of boxspring die bij u past.

Normen en Waarden

Als bijna 100 jarig familiebedrijf zijn de normen en waarden die horen bij het hebben van een winkel ons met de paplepel ingegoten. Waar vroeger een winkel aanbod gericht werkte, is dat nu helemaal anders. We hebben staan wat u wenst, de vraag bepaalt. Door die manier van werken en hier consequent aan vasthouden merken we dat mensen zich makkelijker door de moeilijke materie heen kunnen werken. Immers, het kopen van het juiste bed is geen gemakkelijke opgave. Ons motto: “bij Sonnemans koop je gewoon een goed bed”, staat voor die waarden. De prijs is gegarandeerd goed, het materiaal is uitstekend en als het ligcomfort alsnog tegenvalt, lossen we dat voor u op. Zo werkte de eerste en tweede generatie Sonnemans altijd al met succes. De derde generatie, wij, doen dan ook niet anders.

sonnemans-history

Start chat
Goedendag! Kunnen wij u helpen? Stel uw vraag gerust via WhatsApp!
Powered by