Sinds 1926 solide familiebedrijf Gevestigd in een unieke monumentale fabriek Alle grote merken onder een dak

Retourneren


14 dagen herroepingsrecht
Indien u een product in de webwinkel van Sonnemans.nl heeft besteld, kunt u de overeenkomst binnen 14 dagen na ontvangst ontbinden. Dit kunt u doen door binnen 14 dagen de producten aan ons te retourneren of binnen 14 dagen ons te melden dat u afziet van uw aankoop. Deze periode moet u echter niet verwarren met een ‘op proef-periode’. Het is van belang dat het product ongebruikt is, compleet is en in de oorspronkelijke verpakking/seal zit, indien redelijkerwijs mogelijk. U kunt het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden.
De consument is jegens de ondernemer aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de behandeling van dat product tijdens de bedenktijd verder is gegaan dan noodzakelijk om de aard, de kenmerken en de werking daarvan vast te stellen (richtsnoer: gebruiken en beoordelen zoals dat in een “normale”winkel ook mag).

Indien u een artikel wilt retourneren dan dient u dit binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling bij voorkeur per e-mail bij ons melden. U kunt hiervoor het “Modelformulier voor herroeping” gebruiken dat u heeft ontvangen binnen enkele dagen na het plaatsen van uw online bestelling. In deze email met als onderwerp “aanvullende informatie betreffende uw webshopbestelling” treft u behalve dit formulier ook het document “Modelinstructies voor herroeping” aan in de bijlage. In dit laatstgenoemde document wordt ook een indicatie gegeven van de maximale kosten voor het retour zenden van het artikel.

In de email dient u de volgende zaken te vermelden; uw volledige naam, telefoonnummer en ordernummer. In geval van retourenring dient het artikel binnen 14 dagen na aanmelding en goed verpakt (dat wil zeggen: met zo min mogelijk risico op beschadiging) aan Sonnemans.nl te worden geretourneerd.

De kosten voor het retourneren van de bestelling dienen te worden voldaan door de koper.
Indien de bestelling door de bezorgdienst van Sonnemans.nl wordt opgehaald worden deze kosten in mindering gebracht op het te restitueren door de koper betaalde aankoopbedrag.
Deze kosten zullen vooraf bekend worden gemaakt.
Indien u het product zelf retour stuurt, is eventuele schade welke ontstaat tijdens het retour zenden aan Sonnemans.nl voor verantwoording en rekening van de klant.

Het adres voor retourzenden van artikelen is:

Sonnemans de Slaapfabriek
t.a.v. afdeling retouren
Kerkstraat 30
5711 GW Someren

We willen u vragen om een kopie van de pakbon, of een ander schrijven met uw bestelgegevens, toe te voegen aan uw retourzending.

U kunt ook een afspraak maken om het artikel zelf af te leveren bij ons magazijn. Hiervoor kunt u een email sturen naar slaapfabriek@sonnemans.nl.

Mits de bestelling retour is ontvangen, of de consument kan aantonen dat hij/zij de aankoop terug heeft gestuurd en deze voldoet aan de genoemde voorwaarden zal Sonnemans.nl zo spoedig mogelijk, binnen uiterlijk 14 dagen nadat de retournering is aangemeld via email of andere wijze, het aan de koper verschuldigde aankoopbedrag, inclusief eventueel door de klant betaalde verzendkosten, restitueren.
Restitutie geschiedt op de door de koper opgegeven bank- of girorekening.

Niet alle artikelen kunnen worden geretourneerd. In de alinea onder deze tekst zijn de uitzonderingen op de afkoelingsperiode beschreven.

Uitzonderingen
De volgende artikelen kunnen niet worden geretourneerd:

– Artikelen in speciale door de klant aangegeven (niet standaard) maten, kleuren en stoffen.
– Speciaal voor u op maat gemaakte of vermaakte producten.

Er zijn bepaalde verzegelde artikelen die -indien zij aantoonbare gebruikerssporen hebben- om hygiënische redenen niet zonder verzegeling meer geruild/geretourneerd kunnen worden.

Sonnemans.nl verzekert haar klanten dat zij ongebruikte, nieuwe producten geleverd krijgen, met uitzondering van showmodellen.

Om deze reden kunnen wij producten zoals matrassen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel niet zonder meer retour nemen. U kunt een matras of hoofdkussen wel uitproberen in de gesloten en ongeopende verpakking/seal.
In het geval van bedtextiel vragen wij u om het product in de originele seal te laten zitten, op deze manier kunt u aan de hand van de gegevens op de verpakking de maatvoering controleren en de kleur beoordelen.