Sonnemans De Slaapfabriek een echt familiebedrijf sinds 1926

Alle toonaangevende merken onder één dak. Een nieuwe winkel, maar wel dezelfde gedachte. Alle merken overzichtelijk naast elkaar. Althans, alle toonaangevende merken. Makkelijk, overzichtelijk en in alle rust te testen. Dat is onze filosofie.

Het ontstaan van Sonnemans in Someren:

Al bijna 100 jaar (1926) is de familie Sonnemans aanwezig in Someren met handel, industrie en vooral ambacht. Begonnen in 1926 als hoefsmederij en later door de 2e generatie van 7 broers uitgebouwd tot een voor Brabantse begrippen ongekend groot bedrijf op het gebied van detailhandel. Wat is er niet verkocht: Ford tractoren en Ford auto’s, fietsen en bromfietsen, tuingereedschap en grasmaaiers, speelgoed, huishoudelijke artikelen, sportartikelen, elektrische apparaten, witgoed en bruingoed, kachels, keukens, tuinmeubelen, dierbenodigdheden, carnavalsartikelen, kerstartikelen, vuurwerk, sieraden en lederwaren, later werden hier meubelen en bedden aan toegevoegd. Vanaf 1998 voortgezet als woonwarenhuis door de 3e generatie, waaronder de huidige eigenaar van Sonnemans de Slaapfabriek, Paul Sonnemans. Met de komst van een inpandige Lidl en Jan Linders supermarkt (2012), werd het hoofdstuk Sonnemans Woonwarenhuis afgesloten en zijn we verder gegaan “in de bedden”. Kortom, alle kennis voor een goede nachtrust is aanwezig. Een eigen bezorg- en montageteam en een gedegen team van slaapadviseurs dat dienstverlening en een eerlijk, passend advies hoog in het vaandel heeft staan. Vanaf oktober 2023 op een nieuwe locatie. Uitstekend bereikbaar, op de grens van Asten, Someren, Heeze, Helmond en Nederweert.

We zijn verhuisd. Een werkelijk prachtige locatie. Met dezelfde filosofie. Kennis, service en brabants gemoedelijk. U bent van harte welkom. Nieuwe collecties, nieuw bedtextiel. Veel aandacht voor aankleding en comfort. Kom gerust langs!

Geschiedenis van Sonnemans

Opa Jan Sonnemans vestigde zich in 1926 naast de “Boterfabriek”, zoals de fabriek in de volksmond genoemd werd, als hoefsmid. Er was veel beweging bij de melkfabriek en daar was het in die tijd een komen en gaan van paard en kar, waardoor het bedrijf van Sonnemans al snel werd uitgebreid met diverse potten en pannen. In de loop der jaren ontstond zo Sonnemans Warenhuis.

Een bedrijf wat door de komst van de 2e generatie werd uitgebouwd tot een grote onderneming in handel en ambacht. Zo werden er tractoren en auto’s verkocht. Er zat een installatiebedrijf in verwarming, melkmachines en kachels, er werden fietsen en bromfietsen verkocht en de kleinschalige artikelen werden in het warenhuis verkocht. Huishoudelijke apparaten en electro, potten en pannen, speelgoed, sportartikelen, cadeau- en decoratie-artikelen en later meubelen, tuinmeubelen en bedden.

De beddenafdeling werd vanaf 1997 onder de naam Slaaptotaal verplaatst naar Heeze. Een grote klantenkring in de regio werd vanuit hier opgebouwd. Later werd in Someren een bescheiden beddenafdeling binnen het warenhuis een feit.

In 2012 werden beide slapenafdelingen bij elkaar gebracht in het oude fabriek van Sonnemans, onder de toepasselijke naam: Sonnemans, de Slaapfabriek. Vanaf dat moment is er gebouwd aan een solide beddenspeciaalzaak, waar u voor “gewoon een goed bed” terecht kunt. U hoeft zich niet af te vragen of de kwaliteit voldoet. Dat hebben wij al voor u gedaan. Hoogwaardige merken zoals Auping, Tempur, Pullman, Mline,Velda uit België, Norma, Caresse, Kingsleep, Cinderella en Serta uit Amerika , zorgen ervoor dat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

Anno oktober 2023 zijn we gevestigd op onze nieuwe locatie. Witvrouwenbergweg 13 te Someren. Op de kruising Someren-Asten-Heeze-Helmond-Nederweert. Een prachtige, overzichtelijke showroom. A-merken op een A-locatie!

Vragen of advies nodig

Onze verkoopadviseurs met zeer ruime ervaring helpen jou graag in de winkel verder.

Plan een afspraak

Open chat
Hulp nodig?
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?