Sonnemans De Slaapfabriek een echt familiebedrijf sinds 1926

Alle toonaangevende merken onder één dak. Dat wilden we u kunnen bieden. Met de meest vooraanstaande merken is dit gelukt. Niet om het aantal merken, maar om u het totaalaanbod in slapen te kunnen bieden. Zo hoeft u maar 1 locatie te bezoeken en kunnen we merkonafhankelijk adviseren en heeft u alle vrijheid van keuze. En dat op een unieke locatie. De oude Stoomzuivelfabriek genaamd “de Zomerbloem” van Someren. Een monument, waar de oude industriële invloeden nog zichtbaar en ook voelbaar zijn. Hier komen de bedden het mooist tot hun recht. Logisch en overzichtelijk opgesteld.

Al bijna 100 jaar (1926) is de familie Sonnemans aanwezig op deze plek met handel, industrie en vooral ambacht. Begonnen in 1926 als hoefsmederij en later door de 2e generatie van 7 broers uitgebouwd tot een voor Brabantse begrippen ongekend groot bedrijf op het gebied van detailhandel. Wat is er niet verkocht: Ford tractoren en Ford auto’s, fietsen en bromfietsen, tuingereedschap en grasmaaiers, speelgoed, huishoudelijke artikelen, sportartikelen, elektrische apparaten, witgoed en bruingoed, kachels, keukens, tuinmeubelen, dierbenodigdheden, carnavalsartikelen, kerstartikelen, vuurwerk, sieraden en lederwaren, later werden hier meubelen en bedden aan toegevoegd. Vanaf 1998 voortgezet als woonwarenhuis door de 3e generatie, waaronder de huidige eigenaar van Sonnemans de Slaapfabriek, Paul Sonnemans. Met de komst van een inpandige Lidl en Jan Linders supermarkt (2012), werd het hoofdstuk Sonnemans Woonwarenhuis afgesloten en zijn we verder gegaan “in de bedden”. Kortom, alle kennis voor een goede nachtrust is aanwezig. Een eigen bezorg- en montageteam en een gedegen team van slaapadviseurs dat dienstverlening en een eerlijk, passend advies hoog in het vaandel heeft staan.

We gaan de Kerkstraat verlaten. Een nieuwe start in een duurzaam pand, Op een drukke plek, op de grens van Someren en Asten. Bijna 80% van de bedden gaat niet mee verhuizen en moet daarom snel weg. Bekende merken zoals Auping, Tempur, Mline, Pullman, Serta, Velda, Caresse, en Business Class,Ook bedden van Cinderella en Kingsleep zijn nu met hoge korting verkrijgbaar. Ook bijzonder: de hele luxe premiumbedden van Tréca de Paris en Simmons Beauty rest gaan er helemaal uit!. De absolute top in slapen, met 30 tot zelfs 50% korting op Treca de Paris!

Geschiedenis van Sonnemans

Opa Jan Sonnemans vestigde zich in 1926 naast de “Boterfabriek”, zoals de fabriek in de volksmond genoemd werd, als hoefsmid. Er was veel beweging bij de melkfabriek en daar was het in die tijd een komen en gaan van paard en kar, waardoor het bedrijf van Sonnemans al snel werd uitgebreid met diverse potten en pannen. In de loop der jaren ontstond zo Sonnemans Warenhuis.

Een bedrijf wat door de komst van de 2e generatie werd uitgebouwd tot een grote onderneming in handel en ambacht. Zo werden er tractoren en auto’s verkocht. Er zat een installatiebedrijf in verwarming, melkmachines en kachels, er werden fietsen en bromfietsen verkocht en de kleinschalige artikelen werden in het warenhuis verkocht. Huishoudelijke apparaten en electro, potten en pannen, speelgoed, sportartikelen, cadeau- en decoratie-artikelen en later meubelen, tuinmeubelen en bedden.

De beddenafdeling werd vanaf 1997 onder de naam Slaaptotaal verplaatst naar Heeze. Een grote klantenkring in de regio werd vanuit hier opgebouwd. Later werd in Someren een bescheiden beddenafdeling binnen het warenhuis een feit.

In 2012 werden beide slapenafdelingen bij elkaar gebracht in het oude fabriek van Sonnemans, onder de toepasselijke naam: Sonnemans, de Slaapfabriek. Vanaf dat moment is er gebouwd aan een solide beddenspeciaalzaak, waar u voor “gewoon een goed bed” terecht kunt. U hoeft zich niet af te vragen of de kwaliteit voldoet. Dat hebben wij al voor u gedaan. Hoogwaardige merken zoals Auping, Tempur, Pullman, Mline,Velda uit België, Norma, Caresse, Kingsleep, Cinderella en Serta uit Amerika , zorgen ervoor dat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

Stuk voor stuk solide bedrijven, met op alle prijsniveau’s een brede keuze in zowel ligcomfort, stoffering en mogelijkheden. In deze brede keuzes willen we u graag begeleiden. U bepaalt zelf waar u onze hulp inschakelt. We staan voor u klaar. We zouden het bijna vergeten, maar onze collectie bedtextiel is zeer groot. Gerenommeerde merken  zoals Walra, Beddinghouse,  VT wonen, House In Style, HenH en het prachtige merk van Dijck bieden voor ieders interieur een passend design.

Vragen of advies nodig

Onze verkoopadviseurs met zeer ruime ervaring helpen jou graag in de winkel verder.

Plan een afspraak

Open chat
Hulp nodig?
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?